FOTO & VIDEO Zeci de medici de familie din Botoșani, protest în stradă. Medic: Vor fi probleme cu pacienții, că UPU nu tratează bolnavi cronici, UPU nu dă rețete

Peste 60 de medici de familie și asistenți medicali de la cabinetele acestora au protestat, joi, în stradă, în semn de nemulțumire față de decizia guvernanților de a micșora tarifele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Ei au pichetat sediul CAS Botoșani, purtând în mână pancarte cu mesajele: ”Solicităm plata restanțelor pentru lunile octombrie și noiembrie și decontarea la zi a serviciilor validate!”, ”Acces la servicii medicale pentru asigurați!”,Retragerea actelor normative care diminuează veniturile medicilor de familie și a celor din ambulatoriul de specialitate”.

Protestatarii au depus un memoriu la CAS Botoșani, după care au mers în marș către Instituția Prefectului,

Medicii spun că nu le-au fost decontate în totalitate serviciile prestate anul trecut, acestea fiind plătite în proporție de 80%.

”Problema va fi din luna februarie, dacă nu se va face nicio modificare în ceea ce privește punctele. Va fi dificil și pentru noi, și pentru pacienți că, deși sunt asigurați și trebuie să beneficieze de toate serviciile prevăzute în legislație și de drepturile lor, noi va trebui să avem grijă și de noi. Dacă nu se rezolvă problema, nu o să semnăm contractele. Vor fi probleme cu pacienții, că UPU nu tratează bolnavi cronici, UPU nu dă rețete, nu dă bilete de internare în altă parte”, a declarat medicul Paul Șerban, președintele Asociației Medicilor de Familie Botoșani.

Medicii de familie solicita retragerea actelor normative de pe site-ul CNAS, postate in Transparenta decizionala. Ei spun că vor continua protestele alături de colegii din țară și săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *