Probleme de sănătate pentru unul dintre medicii din Botoşani arestaţi la domiciliu în dosarul şpăgilor de la Spitalul Judeţean

Unul dintre medicii din Botoşani arestaţi la domiciliu în dosarul şpăgilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati are probleme de sănătate. Este vorba de medicul-șef Secție Medicină Internă Săveni, Cornelia Anca Sărban, care este acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de săvârşirea unei infracţiuuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

Sărban, care a fost plasată, pe 12 ianuarie, în arest la domiciliu, a primit permisiunea magistraţilor Tribunalului Suceava să părăsească locuinţa pentru a ajunge la un medic din Iaşi. Ea are programare, miercuri, la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu „din Iaşi.

 

Patru poliţişti din Botoşani, care au lucrat la Poliţia rutieră, condamnaţi în dosarul de luare de mită. Pentru alţi 13 judecata continuă

 

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 221 alin. 6 şi alin. 6 ind. 1 CPP admite cererea formulată de inculpata SĂRBAN Cornelia Anca, inculpată aflată sub incidenţa măsurii preventive a arestului la domiciliu, de părăsire a domiciliului la data de 17.01.2024, între orele 9:00 – 19:00 pentru a se deplasa în municipiul Iaşi la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I. M. Georgescu din Iaşi, cu sediul în Iaşi , bulevardul Carol I, nr. 50, judeţul Iaşi. În temeiul art. 275 alin. 3 CPP, cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 340 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, pentru inculpată, avocat CIUTAC Brânduşa, conform delegaţiei nr. 176/2024, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei în fondurile Baroului Suceava. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronun?ată astăzi, 16.01.2024, ora 13:10, în cameră de consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *