FOTO Tânărul de 19 ani din Botoșani care a lucrat de mic cot la cot cu părinții, în agricultură. „Nu cred că poate fi practicat de cineva care nu are plăcere pentru așa ceva sau care o face doar pentru bani”

Iubirea pentru pământ i-a fost insuflată de mic lui Costin-Robert Atănăsoaie, un tânăr de 19 ani din Mitoc, județul Botoșani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, așa că nu se vede făcând altceva, pentru că întreaga copilărie și-a petrecut-o în fermă alături de sora lui, Mădălina, și de părinți. Așadar, poate fi spus că ferma de familie are viitor pentru că tinerii lucrează cot la cot cu părinții pentru o recoltă bogată.

Pentru a avea randament în ferma de la Mitoc, structura culturilor este diversă, de aceea familia Atănăsoaie a achiziționat și o gamă variată de utilaje agricole, cu care se mândresc, în special în ultimii ani de când au tehnologizat ferma și mai mult, prin intermediul fondurilor europene.

,,Avem o fermă zootehnică de 65 de bovine și 130 ha, cultură mare. Ferma a fost înființată în anii ’90 de către tatăl meu, când a și achiziționat primul tractor, un U650, iar mai serios ne ocupăm din 2014, când ne-am achiziționat primul tractor nou accesând fonduri europene, un John Deere 6125M pentru lucrările grele, cu 60% fonduri nerambursabile. În viitorul apropiat, dacă vom avea ocazia am vrea să construim un adăpost nou pentru bovine, tot prin intermediul fondurilor europene’’, ne spune Costin-Robert Atănăsoaie, tânăr fermier din județul Botoșani.

Viitorul inginer agronom se perfecționează sub îndrumarea tatălui și a mamei, care sunt mulțumiți că au pe mâinile cui să lase ferma, dar pentru a stăpânii acest domeniu și pentru a fi la curent cu noutățile, Costin a ales să urmeze studiile superioare, fiind student în anul al II-lea, la specializarea agricultură.

„De mic am fost pasionat de tractoare, prima dată conducând un Fiat, în anul 2013. Deși alții trebuie să încerce mai multe domenii pentru a găsi ceea ce le place, eu consider că am avut norocul să cresc în locul potrivit. Este un domeniu foarte frumos, însă nu cred că poate fi practicat de cineva care nu are plăcere pentru așa ceva sau care o face doar pentru bani”, încheie Costin-Robert Atănăsoaie, student la Facultatea de Agricultură USV Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *