FOTO Ziua Culturii Naționale sărbătorită de profesorii și elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani

Ziua Culturii Naționale a fost și în atenția profesorilor și elevilor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani. Printre numeroase activități organizate și desfășurate luni, 15 ianuarie 2024, se numără și finalizarea unui proiect educațional, intitulat ,,Eminescu și EMINESCIENII”. Coordonați de profesoarele Violeta Zamfirescu și Andreea Suceveanu, elevii au demonstrat că artele se armonizează, ca dovadă prețuirii valorilor noastre culturale și spirituale: Rapsodia Română compusă de George Enescu a reprezentat un fundal desăvârșit pentru recitarea versurilor scrise de Mihai Eminescu, mari creatori ce și-au hrănit inspirația de pe aceleași meleaguri: botoșănene.

Evidențierea importanței Zilei Culturii Naționale s-a petrecut într-un context omagial, literatura, arta vizuală și muzica unindu-se, spre bucuria celor prezenți: elevi, profesori, directorii colegiului, precum și reprezentanți ai I.Ș.J. Botoșani.

Elevii au prezentat un colaj de imagini și versuri, readucând în atenția publicului texte poetice rar abordate, dar și texte consacrate. Din frumusețea florilor devenite motive la poetul Mihai Eminescu, din emoția cântecelor interpretate de elevi și din exemplele de bună practică îndrăgite de aceștia (realizarea unor semne de carte, având ca elemente comune flori albastre și versuri eminescine), toți participanții s-au ales cu bucuria reîntoarcerii la lectură, la carte, la poezie, la frumusețe, la valori.

Manifestarea atitudinii de prețuire a valorilor locale și naționale s-a concretizat și în depunerea de flori la monumentul din fața colegiului de către elevii colegiului însoțiți de profesori.

Directorul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu”,  profesoara Cristina Chiriac,  declară: ,,Este datoria noastră, ca dascăli, să menținem educația în privința dezvoltării armonioase a acestei generații mult prea interesate de evoluție, de progres și de viitor. Ne străduim să îmbinăm activitatea  la clasă cu pregătirea suplimentară pentru performanță, dar și cu activități extrașcolare, menite să consolideze valori morale, civice și culturale. Colegiul nostru păstrează o tradiție în acest sens: organizăm an de an activități care să celebreze atât personalitatea poetului nostru național, cât și Ziua Culturii Naționale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *