Localitatea din Botoșani care a făcut istorie meteo în 2023. Au fost două luni de iarnă în care nu a căzut nici măcar o picătură de ploaie

​Anul 2023 a fost cel mai cald de când există date meteo în România și au fost câteva locuri ce merită „puse în ramă”, fiindcă prea multe lucruri au fost diferite față de clima obișnuită. De la Zimnicea la Stânca – Ștefănești, și de la Brașov până la Constanța au „căzut” recorduri, au fost secete și au fost nopți enervant de calde, potrivit hotnews.ro.

La stația meteo Stânca Ștefănești din județul Botoșani, chiar la granița cu Rep Moldova, au fost două luni de iarnă în care nu a căzut nici măcar o picătură de ploaie. Datele ANM arată că nici în ianuarie și nici în decembrie nu a plouat acolo. În prima lună maxima a fost de +17,6 °C, iar în ultima lună, de +16,6 °C (valori extraordinar de mari). La final de august au fost 38 °C.

Nu doar că a fost o toamnă secetoasă, însă pe 21 octombrie s-a produs un nou record de temperatură pentru luna a zecea: +31,2 °C.

VIDEO A fost desemnat Fermierul Anului, la Botoșani. Premiul, acordat la Balul fermierilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *