Drumurile dintr-o comună din Botoșani vor fi modernizate cu peste 10 milioane de lei

Drumurile dintr-o comună din județul Botoșani vor fi modernizate cu peste zece milioane de lei„ Este vorba de drumurile de interes local din comuna Frumușica, pentru care Primăria a lansat deja procedura de achiziție publică în vederea desemnării constructorului.

Contractul pe care îl va încheia cu firma de construcții are ca obiect modernizarea a șapte tronsoane de drum cu o structura din beton asfaltic in lungime totala de 6,068 km.

Pentru modernizarea acestor strazi se vor realiza urmatoarele categorii de lucrari: lucrari preliminare: pichetarea traseului, semnalizarea rutiera pe durata executiei lucrarilor; demolari elemente de beton; terasamente sapaturi, umpluturi; nivelare si reprofilare platforma drum; strat de forma din balast de 10 cm; strat fundatie din balast in grosime de 25 cm dupa compactare; strat de fundatie superior din piatra sparta in grosime de 20 cm dupa compactare; strat de binder BAD22,4 in grosime de 6 cm; strat de uzură, din BA 16in grosime de 4 cm; acostamente balastate; acostamente asfaltate; rigole betonate; rigole carosabile prefabricate; rigole de acostament; podete tubulare tip PREMO; amenajare drumuri laterale; accese proprietati; indicatoare rutiere; marcaje longitudinale si transversale; organizare de santier”, susțin reprezentanții Primăriei.

Durata contractului va fi de 42 de luni începând cu emiterea Ordinului de începere a lucrărilor și este formată din șase luni perioadă de execuție și 36 de luni perioada de garantie de buna executie.

Valoarea totala estimată a lucrărilor este de 10.260.500 lei. Termenul limită până la care constructorii pot depune ofertele este de 30 ianuarie 2024.

VIDEO A fost desemnat Fermierul Anului, la Botoșani. Premiul, acordat la Balul fermierilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *