Liceul din Botoşani care primeşte cei mai mulţi bani pentru reabilitare. Banii vin prin PNRR

clasa fara elevi, scoala,, stiri, botosaniÎncă un liceu din municipiul Botoşani va beneficia de fonduri pentru reabilitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba de Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, care primeşte cei mai mulţi bani pentru renovare energetică prin PNRR. Bugetul alocat investițiilor de la Pedagogic se ridică la peste 16 milioane de lei, fără TVA.

Primăria Botoșani a lansat, în această săptămână, lucrările pentru desemnarea firmei de construcții care va executa lucrările. Din aceste fonduri urmează să fie reabilitate și renovate energetic principalul corp de clădire, în care au loc și cursurile școlare (o clădire cu P +2 și o suprafață de 1.266 mp), căminul cu trei etaje, dar și cantina școlară.

Informații din caietul de sarcini: Municipiul Botoșani este beneficiarul contractului de finanțare nr.9704/25.01.2023 încheiat cu M.D.L.P.A, pentru realizarea obiectivului de investiții “Renovare energetică a clădirilor publice – Liceul Pedagogic Nicolae Iorga”, C5-B2.1.a-1520, derulat prin PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, Componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția presupune realizarea de lucrări de eficiență energetică la clădirile Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani care sunt proprietatea Consiliului Local Botoșani și aflate în administrarea Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, respectiv: – Corpul C1 – Liceu construit în anul 1971, în suprafață construită la sol de 1266 mp, regim de înălțime P+2 – Corpul C3 – Cămin construit în anul 1971, în suprafața construită la sol de 721 mp, regim de înălțime P+3 – Corpul C4 – Cantină construită în anul 1971, în suprafața construită la sol de 396 mp, regim de înălțime P. Cladirea care fac obiectul investiției, este situata pe str. I.C. Brătianu nr. 65, mun. Botoșani și face parte din cladiri publice.

Obiectivul general al proiectului este tranzitia catre un fond construit rezilient si verde. Obiectivul specific al acestei axe este renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Lucrarile necesare pentru realizarea acestui obiectiv de investitii se vor executa avand la baza Proiectul nr.43/2023 elaborat de catre S.C. VIA PRO IT CONSULTING S.R.L, pus la dispozitie de autoritatea contractanta. Valoarea estimata in suma de 16.200.021,33 lei fara TVA pentru atribuirea contractului de lucrari ce face obiectul prezentei proceduri NU contine suma reprezentând “cheltuieli diverse si neprevazute”. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 13. În masura în care solicitarile de clarificari sau informatii suplimentare au fost adresate autoritatii contractante în termenul de la punctul I.3, termenul limita în care autoritatea contractanta va raspunde în mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare este a 7-a zi inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
II.1.5) Valoarea totala estimata:
Valoarea totala estimata:16200021.33 Moneda: RON

FOTO & VIDEO Șofer de camion din Botoșani, rănit grav în accidentul mortal de vineri seară

One thought on “Liceul din Botoşani care primeşte cei mai mulţi bani pentru reabilitare. Banii vin prin PNRR

  1. Noi gandim pe termen imediat. Un proiect, o licitatie pentru lucrare. Niste comisioane luate de 10-20 %. Bani pentru vacante in tarile calde, pentru amante, pentru palate. Dar cati elevi vor mai avea acest liceu si alte licee peste 5 -10 ani nu ne intereseaza. Pentru ca se pleaca in masa din acest judet sarac, cu cateva zeci sau sute de oameni foarte bogati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *