Un profesor din Botoșani a sărutat un băiețel în cabinetul său. Cadrul didactic și-a aflat pedeapsa

Un profesor din județul Botoșani a fost condamnat, marți, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorolor. Este vorba de profesorul Călin Stroe, de la Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești, care a primit din partea Tribunalului Botoșani o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru că ar fi sărutat un elev de-al său. De asemenea, el nu va mai avea voie să se apropie de elevul său timp de doi ani.

Faptele s-au întâmplat în luna februarie a anului trecut,  atunci când, pe parcursul a două zile, băiețelul ar fi fost chemat în biroul profesorului și ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz.

„La data de 18 februarie 2022, polițiștii din cadrul Poliției orasului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că în perioada 14 -17 februarie a.c., un minor de 15 ani, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale, în timp ce se afla la cursurile unității de învățământ în care este elev.  Din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în zilele de 14 și 17 februarie a.c., minorul, în timp ce se afla în biroul unui cadru didactic, din liceul la care este elev, ar fi fost îmbrățișat și sărutat pe obraz de acesta”, susținea, la momentul respectiv, Poliția.

Între timp, botoșăneanul a demisionat din sistemul de învățământ.

Solutia pe scurt:

În temeiul dispoziţiilor art. 396 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul CS, pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea sexuală a minorilor (două acte materiale) prevăzută de art. 221 alin. 2 ind. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal la pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoana vătămată anonimizat 1 ori de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 50 metri pe o perioadă de 2 ani, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, conform art. 68 alin. 1 lit. b C. pen. În temeiul art. 65 alin. 1 şi 3 C. pen., raportat la art. 66 alin.1 lit. a, b şi n C. pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor stabilite ca şi pedepse complementare, care se va executa în cazul anulării sau revocării suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 91 C. pen., raportat la art. 92 alin. 1 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei sus menţionate pe un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele serviciului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen. impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la una dintre următoarele două instituţii: Camera Agricolă Judeţeană Botoşani, judeţul Botoşani sau în cadrul Primăriei oraşului Ştefăneşti, judeţ Botoşani în conformitate cu dispoziţiile art. 404 alin. 2 C. proc. pen. şi ale art. 57 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

În temeiul art. 94 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c – e se comunică Serviciului de Probaţiune Botoşani. În temeiul art. 86 C.penal, după rămânerea definitivă, o copie a prezentei hotărâri se va comunica Serviciului de Probaţiune Botoşani. În temeiul art. 404 alin. 2 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse, precum şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv revocarea suspendării şi executarea pedepsei, precum şi ale neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile stabilite prin hotărâre până la expirarea termenului de supraveghere.

În temeiul art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G.J.) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G.J. În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008, inculpatul va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului genetic.

În temeiul art. 399 alin. 1, art. 404 alin. 4 lit. b C.pr.pen., men?ine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul CS. Ia act că în cauză, persoana vătămată anonimizat 1, prin reprezentant legal CM, nu s-a constituit parte civilă în cauză. În temeiul art. 276 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 3278 de lei cheltuieli judiciare către persoana vătămată (chitanţe depuse la 04.08.2023 şi 27.10.2023). În temeiul art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul CS să plătească statului suma de 5950 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 3750 lei reprezintă contravaloarea expertizei psihologice, suma de 2000 de lei aferentă fazei de cameră preliminară şi fazei de judecată şi suma de 200 lei din faza de urmărire penală. Ia act de faptul că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.01.2024.

Scandalos! Un profesor de la un liceu din Botoșani, acuzat că ar fi agresat sexual un elev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *