FOTO Imagini fascinante surprinse la Botoșani! Cerul „sângeriu”, pe un ger năprasnic

Imagini fascinante au fost surprinse în județul Botoșani, vineri seară. Cerul „sângeriu”, pe un ger năprasnic, a fost fotografiat de o botoșăneancă din Suharău, iar imaginile au fost apreciate de internauți.

Undele roșiatice și-au făcut apariția, putând fi comparate cu niște coloane de sânge care se scurgeau din cer. Aurora roșie este un fenomen științific real și spectaculos, dar și unul încărcat de mitologie.

Aurora este un spectacol de lumină naturală care apare, de regulă, în regiunile polare. Aceasta este formată astfel: particule încărcate din spațiu sunt catapultate de-a lungul liniilor de câmp magnetic în atmosfera noastră superioară, unde se ciocnesc cu atomii de oxigen și azot pentru a produce lumină. Acest proces este determinat de energia solară, care vine sub forma unui flux de particule încărcate – vânt solar – care interacționează cu câmpul magnetic al Pământului.

Multe scrieri istorice despre luminile nordice observate la latitudini temperate descriu un anumit sentiment de presimțire. Unii oameni văd în acest fenomen un semn rău sau un avertisment, de obicei cu semnificație militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *