FOTO Botoșaniul are opt rezervații naturale. Astăzi este marcată Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale

Ziua Mondială a Rezervațiilor și Parcurilor Naturale este marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 11 ianuarie și are ca scop accentuarea importanței protecției și conservării unor habitate și specii naturale importante, care se întind pe suprafețe mari și cuprind complexe de ecosisteme terestre sau acvatice – lacuri și cursuri de apă, zone umede cu specii de floră și faună unice. În județul Botoșani există 4 rezervații naturale de tip forestier și 4 rezervații naturale de tip floristic.

Astfel, de tip forestier sunt: Pădurea Tudora-119ha, situată pe raza Ocolului Silvic Mihai Eminescu, Pădurea Ciornohal-76,5ha, situată pe raza Ocolului Silvic Truşeşti, Arinişul de la Horlăceni-5ha, situată pe raza Ocolului Silvic Dorohoi, Făgetul Secular Stuhoasa-60,5ha, situată pe raza Ocolului Silvic Dorohoi.

De tip floristic sunt: turbăria de la Dersca – 10ha, situată în comuna Lozna, Bucecea Bălţile Siretului – 2ha, situată în oraşul Bucecea, Stânca-Ştefăneşti -1ha, situată în comuna Ştefăneşti, Stânca-Ripiceni – 1ha, situată în comuna Ripiceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *