Reţea de canalizare extinsă în două localităţi din Botoşani. Se vor investi aproape două milioane de euro

Reţeaua de canalizare va extinsă în două localităţi din judeţul Botoşani, iar pentru acest obiectiv se vor investi aproape două milioane de euro. Locuitorii din satele Buhăceni şi Păsăteni din comuna Truşeşti, care vor beneficia de canalizare în baza unui proiect finanţat prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

Primăria Truşeşti a organizat o licitaţie pentru desemnarea firmei de construcţii care va executa lucrările. Conducta de canalizare va avea o lungime de 11,6 kilometri. In lungul colectoarelor gravitationale sunt dispuse un numar de 347 camine de vizitare din beton. Se vor realiza lucrarile de canalizare cu precadere pe drumurile DC 32A si DS32C avand in vedere ca aceste drumuri sunt finantate prin „Anghel Saligny” si sunt corelate cu prezentul proiect.

„In prezent, in comuna Trusesti nu exista un sistem de canalizare. In lipsa unui sistem adecvat de canalizare care sa permita colectarea si evacuarea apelor. Astfel, se propune se propune infiintarea retelei de canalizare pe strazile din comuna Trusesti, fiind realizat din conducte corugata din PP conf. EN 13476-3, DN250mm, SN8/SN10 . Reteaua de canalizare propusa la Scenariul I este de tip separativ si se pozeaza pe drumurile comunale din satele Buhaceni si Pasateni, comuna Trusesti, judetul Botosani”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Valoarea contractului încheiat de Primăria Truşeşti cu constructorul este de 9.255.647 lei.

Un medic din Botoșani a salvat viața unei tinere de 20 de ani. „A fost o urgență chirurgicală cu iminență de deces”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *