Ovidiu, botoșăneanul bătut și abandonat în Germania de șoferul de microbuz, a depus plângere la poliție

Bărbatul din Botoșani, care a fost dat dispărut în Germania după ce a fost abandonat într-o benzinărie de șoferul de microbuz, a depus plângere la poliție. Ovidiu Daniel Pintilii cere ca șoferul de microbuz care l-a lăsat pe străzi în Germania să plătească pentru fapta sa.

Bărbatul a mers de Crăciun la iubita lui, în Austria, iar pe 27 decembrie, s-a pornit spre România, într-un microbuz, sperând să ajungă să facă Revelionul alături de familia sa. Când era prin Germania, botoșăneanul și-a sunat rudele, iar de atunci acestea nu au mai știut nimic de el. Nouă zile a fost de negăsit. Au fost anunțate autoritățile, mai ales că acesta nu știa să vorbească nici germană și nici engleză.

El a fost găsit datorită unor voluntari care l-au recunoscut în urma apelurilor făcute de familie și cunoscuți. Botoșăneanul abia a avut ce mânca în zilele cât a stat în Germania. A dormit sub cerul liber și oricât ar fi încercat să se înțeleagă cu oamenii, să ceară ajutor, nu reușea.

”A fost deranjat că microbuzul a plecat înapoi spre Germania, să adune alți călători, bănuim, în loc să meargă direct spre România. S-a lăsat cu bătaie și a fost abandonat noaptea într-o benzinărie fără pașaport și fără bagaje, cu 50 de euro în portofel și telefonul descărcat. Neștiind limba engleză, a încercat să ceară ajutor în benzinărie”, a declarat, pentru Digi24, una din voluntarele implicate în căutarea lui Ovidiu.

Bărbatul a plecat din benzinărie pe jos 17 km până în Hellbrunn. A dormit pe străzi, și-a schimbat hainele cu unele de la tomberoane și norocul său a fost că a dat de niște români care l-au recunoscut din poze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *