VIDEO Zăpada i-a luat pe nepregătite și pe drumari. Un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț

Zăpada i-a luat pe nepregătite și pe drumari. Un utilaj de deszăpezire de la Drumuri Naționale a ajuns în șanț, luni după-amiază. Acesta se afla pe drumul DN 29, Botoșani- Săveni, iar pe raza localității Unțeni, șoferul a pierdut controlul volanului, iar utilajul a ajuns în șanț.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, s-a intervenit cu zeci de utilaje pe drumurile naționale de pe raza județului Botoșani.

Alerta Cod Galben de ninsori este valabilă până marți, 9 ianuarie, la ora 10.00. În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local
vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.
La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.

 

Localitatea din Botoşani unde este cel mai frig din România. Ce temperaturi sunt la această oră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *