Localitatea din Botoşani unde este cel mai frig din România. Ce temperaturi sunt la această oră

Judeţul Botoşani este lovit, luni dimineaţă, de un val puternic de frig, temperaturile ajungând la un nivel de până la aproape minus 10 grade Celsius. Temperaturile exterioare sunt cele mai scăzute din România.

La Staţia Meteo din Botoşani se înregistrau, luni, la ora 10.00, nu mai puţin de minus 9,6 grade, în timp ce la Stânca- Ştefăneşti erau, tot la ora 10.00, minus 7,1 grade Celsius.

”Este primul episod specific sezonului în care ne aflăm, atât datorită regimului termic dar și a precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare. Deja în Moldova a nins, mai ales în jumătatea nordică, acolo unde stratul de zăpadă variază de la 10 până la 20 de cm în zona de munte. La această oră cele mai coborâte valori de temperaturi se consemnează în nordul Moldovei, -9 grade, la Darabani, Rădăuți, Suceava, Cotnari. De altfel, în jumătatea nordică a acestei regiuni, temperaturile sunt sub -9…-8 grade, doar 1 grad în Capitală, în timp ce pe litoral avem 2…3 grade”, a declarat meteorologul Elena Mateescu.

Trafic rutier de iarnă pe drumurile din județul Botoșani. Polițiștii, recomandări pentru șoferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *