Un director din subordinea Primăriei Botoșani dă în judecată instituția, dar și pe primarul Cosmin Andrei

Un director din subordinea Primăriei municipiului Botoșani dă în judecată instituția, dar și pe primarul Cosmin Andrei. Este vorba de directorul Direcției Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, care a deschis, pe 3 ianuarie, o acțiune la Tribunalul Botoșani împotriva administrației locale.

El este nemulțumit de o decizie prin care primarul Cosmin Andrei l-a sancționat cu reducerea cu 10% a salariului încasat în lunile ianuarie, februarie și martie 2024.

Sancțiunea a fost dictată ca urmare a neaplicării de către directorul Direcției Sport și Agrement a unei hotărâri a Consiliului Local prin care Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” era pusă gratuit la dispoziția angajaților Inspectoratului de Poliție Județean.

„Polițaii voiau să pună mâna pe Sala Polivalenta de luni pana vineri, de la ora 8 la 16, să facă program de pregătire fizică și tactică, printre altele tenis de masă și biliard. Le am transmis un acord de parteneriat să ,,dea ceva la schimb „, adică să asigure ordinea publică la Sala Polivalenta și la Cornisa, care oricum este în sarcina dumnealor de serviciu, dar au refuzat semnarea documentului”, a spus Eugen Țurcanu.

Dispoziția primarului Cosmin Andrei prin care Eugen Țurcanu a fost sancționat cu diminuarea salariului pe trei luni a fost emisă pe 4 decembrie 2023, dar a fost contestată pe 3 ianuarie. Tribunalul Botoșani este instanța care va soluționa contestația la decizia de sancționare.

FOTO Botoșăneanul dispărut în Germania a fost găsit și a povestit prin ce a trecut. „A fost bătut, l-a dat jos în peco, fără bagaje”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *