Povestea dureroasă a unei femei de 70 de ani, dintr-un sat din Botoșani, bătută ani întregi de singurul ei fiu. „Crești copii și ajungi să te temi de ei”

Foto Observator

O femeie de 70 de ani, dintr-un sat din județul Botoșani, a ajuns să trăiască o adevărată dramă tocmai din cauza omului pentru care a muncit toată viața sa: singurul ei fiu. I-a oferit toată dragostea, grija și câștigul ei și spera ca atunci când el va deveni adult să aibă măcar o vorbă bună de la el. Nu a fost deloc așa. Puiul pe care l-a strâns în brațe și i-a pupat tălpile când era mic s-a transformat într-un monstru. Ani de zile a îndurat jigniri și bătăi din partea lui, dar totul a ieșit la iveală abia când bărbatul era să îi viața cu un par, iar medicii au făcut eforturi uriașe pentru a o ține în viață.

„Crești copii și ajungi să te temi de ei. Un singur copil am, un băiat și soțul decedat în 1994, el era în clasa a zecea atunci, avea 17 ani. Acum din cauza mea a făcut pușcărie, dacă nu vâram mâna, el îmi dădea în cap. Eu dacă cădem jos el dădea peste mine și apoi îmi dădea…da* nu așa…Că zicea: Te omor și scap de tine! El până a mă bate pe mine în 2020, am mai luat bătaie, dar am tăcut din gură, nu m-am mai dus la poliție, am zis că e copilul meu, atâta copil am. Am zis…ce îi face poliția, îi dă o amendă și tot eu o plătesc. De fiecare dată când făcea pușcărie, de fiecare când venea acasă: Din cauza mea, tot din cauza mea, orice era tot din cauza mea. Când era treaz era cum era, dar când bea, eu eram vinovată de tot”, este mărturisirea șocantă făcută de bătrână pentru Mesagerul de Nord.

În ziua în care a fost lovită cu cruzime cu parul a fost luată de ambulanță după ce au sunat vecinii. Avea capul spart, spatele zdrobit.

„La spital, când m-au întrebat ce am pățit am zis că am căzut din faeton și doctorii au zis: Asta-i căzătură? Aici ruptă mâna, aici semn cum a rămas lovitura de la par în mușchi…Uitați-vă, aici, groapă, partea asta de ce nu e așa?  Ia și spune adevărul. Și atunci am povestit de el, că e recidivist. El a făcut închisoare de opt ori, pentru furt, pentru viol, tâlhărie la drumul mare…Eu tot m-am dus, ca mamă, care atâta copil, și tot l-am scos, l-am scos, m-am împăcat cu părțile de la care a furat și ce a făcut…Am făcut o greșeală! Trebuia de prima dată, ai făcut, repară tu! Dar el a văzut că mama îl scoate ca atâta copil are…Dar la urmă el mi-a făcut mie felul. Mi-a dat certificat de 65 de zile de la Medicină Legală și nu am mai avut ce face. Că de la ce a pornit totul…El a fost în pușcărie și avea un cal. A zis: mama, ai grijă de cal, când mă întorc să fac și eu ceva. Dar cât a lipsit el, calul s-a îmbolnăvit și a murit. Și apoi când a venit, răzbunare pe mine că nu am avut grijă de cal”, spune, pentru sursa citată, femeia.

Un polițist a fost cel care a ajutat-o să scape de atacator. A ajuns la pușcărie, dar după ce a ieșit, deși avea interzis să se apropie de mama sa, tot acasă s-a dus.

„Domnul comandant ( ofițer Constantin Roman n.r.) are darul de a simți durerea omului. Vedeți cum e…fiecare avem câte un necaz, dar unul de-un fel altul de-un fel. Eu am fost la domnul Roman și l-am rugat că știam că trebuie să vină și mai ales că a făcut închisoare doi ani și șase luni din cauza mea mi-a fost frică. Că eu singură aici…Nu are cine să intervină.. Cine m ă aude. Atunci mi-a luat declarație, am cerut un ordin de restricție. M-a dat la judecătorie și am cerut ordin, l-a chemat și pe băiat și i-a pus vedere. Și mi-a zis să plec de acasă atunci când va trebui să fie eliberat. Cu toate că alți domni mi-au zis: Să am telefonul în mână…Că dacă e ordin de restricție…Am zis…îmi trage una la telefon, ce să mai…Băiatul s-a liberat pe 2 martie. Eu m-am dus la o cunoștință, mi-am luat câteva bulendruțe.. El, cu toate că avea ordin de restricție a tras acasă, a dormit seara aceea acasă. Apoi a ieșit a doua zi la magazin, a băut o bere. Domnii polițiști au venit și l-au găsit cu toate că avea ordin de restricție. Și acum e în arest la poliție pentru 30 de zile pentru că a încălcat ordinul”, este mărturia făcută pentru Mesagerul de Nord.

FOTO Preotul din Botoșani care merge cu Ajunul Bobotezei în cabinetele medicilor și la patul suferinzilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *