FOTO Preotul din Botoșani care merge cu Ajunul Bobotezei în cabinetele medicilor și la patul suferinzilor

Un preot din județul Botoșani merge în fiecare an în Ajunul Bobotezei pentru a sfinți cabinetele și saloanele Spitalului Municipal Dorohoi. Părintele Teodor Ciurariu merge cu agheasma în unitatea spitalicească an de an, iar cu această ocazie binecuvintează personalul medical, dar și bolnavii.

„Astăzi am fost și am vizitat toate saloanele, cabinetele, blocul Administrativ, bucătăria, centrala termica Stația de Ambulanță și toate încăperile acestui modern Spital inclusiv Ambulatoriul de Specialitate sau Policlinica cum mai este ea cunoscută de toată lumea. Au fost făcute lucrări frumoase fără precedent aș spune eu și sigur nu greșesc. Rugăm pe bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne ajute să vedem finalizate aceste lucrări și să construim și un Paraclis aici în curtea Spitalului Municipal ca o încununare a tuturor lucrărilor săvârșite”, a spus părintele.

Sfințirea caselor credincioșilor se face prin stropirea cu aghiasmă mare în ajunul de Boboteaza și prin slujba sfeștaniei ce se săvârșește la mutarea în casă nouă și care se repetă în fiecare an sau chiar mai des, atunci când lucrarea răului se face simțită în vreun fel în casă. Apa sfințită de preot poartă în ea puterea curățitoare și sfințitoare a harului dumnezeiesc potrivit crestinortodox.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *