A debutat la 16 ani pentru FC Botoșani, dar acum părăsește echipa lui Valeriu Iftime. Fotbalistul a plecat în Italia să se dueleze cu Man și Mihăilă

foto gsp.ro

Juniorul echipei FC Botoșani U16, Mario David, a semnat la începutul anului 2024 cu o echipă din Serie B. Mario David a debutat la echipa mare a lui FC Botoșani în decembrie 2023 în meciul din Cupa României Betano, contra celor de la Universitatea Cluj, scor 0-4.

Mario David a semnat cu Ternana

Mario David a semnat la începutul anului 2024 cu Ternana, locul 17 din Serie B. Tânărul atacant nu avea semnat un contract de profesionist, având în vedere faptul că abia pe 2 ianuarie a împlinit 16 ani, astfel că a putut pleca liber, susține topbt.ro.

Mario David a semnat un contract de amator valabil până la vară, urmând să evolueze la echipa Primavera a celor de la Ternana, ocupanta locului 8 în clasamentul Ligii de tineret.

FC Botoșani va primi o sumă de bani dacă Mario David va confirma

Dacă va confirma la echipa de Primavera a lui Ternana, Mario David va semna un contract de fotbalist profesionist, urmând ca FC Botoșani să primească o sumă de bani, conform grilei de formare.

Mario David a fost monitorizat de mai multe echipe din Italia, printre care Fiorentina și Hellas Verona. Mario este al doilea fotbalist care pleacă de la FC Botoșani în Italia, după Narcis Ilaș (16 ani), care a semnat cu Lazio Roma.

Bogdan Andone, pregătit să o salveze pe FC Botoșani de la retrogradare

„Am bătut palma cu Bogdan Andone. Este un antrenor român care cunoaște un pic campionatul, este tânăr și s-a angajat ca împreună să ne dăm peste cap ca să salvăm echipa de la retrogradare. În rest, sunt mai multe chestii care țin de intuiție.

De ieri s-a apucat de treabă. Trebuia să semneze astăzi cu președintele, de vreo două zile se tot gândește la lot, la ce mai trebuie”, a transmis Valeriu Iftime pentru GSP.ro.

Bogdan Andone o antrenase ultima dată pe Apollon Limassol, în Cipru, echipă la care a evoluat 2 ani ca fotbalist, între 2006 și 2008. S-a despărțit de ciprioți în finalul lunii august cu un bilanț de 9 victorii, două remize și 4 înfrângeri.

În prima ligă a României, Andone a pregătit-o cel mai recent pe FC Voluntari, între decembrie 2020 și mai 2021. Anterior a mai lucrat la Astra Giurgiu (octombrie 2019 – septembrie 2020) și FCSB (iulie – august 2019), potrivit GSP.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *