FOTO Copilul din Botoșani, căzut de la peste patru metri înălțime, se află în stare gravă. A fost transferat la alt spital

Copilul de 10 ani, aflat în stare gravă la spital, după ce a căzut de la înălțime, în timp se juca cu fratele său, este în continuare în stare gravă.

Băiatul a suferit un traumatism cranian sever, fiind dus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Medicii de aici au decis ulterior transferul acestuia la Clinica de Neurochirurgie.

Băiatul și frățiorul său desenau ceva pe un perete, iar la un moment dat acesta a căzut printr-o gaură din planșeu. Alți copii, care se aflau acolo, au cerut imediat ajutor.

Coordonatorul UPU SMURD, Diana Cimpoeșu, spunea că micuțul ar fi căzut cu spatele pe beton, suferind un traumatism cranio-cerebral sever cu plagă occipitală, având la prima evaluare scorul 5 pe Scala de comă Glasgow, echivalentul comei de grad III, .

Din acest motiv, botoșăneanul a fost intubat și ventilat mecanic, având și o suspiciune de abdomen acut chirurgical.

Copilul se juca pe scheletul din beton al fostei fabrici din Dorohoi, iar după ce a căzut a rămas inconștient până la sosirea echipelor de salvare. El a fost dus la Spitalul Municipal Dorohoi, iar de la Dorohoi a fost transportat cu elicopterul la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *