Botoșăneanul care avea cinci pungi cu droguri în mașină a fost arestat preventiv

Tânărul de 20 de ani care a fost prins, duminică, cu 250 de grame de cannabis în mașina pe care o conducea a fost arestat preventiv. Tribunalul Botoșani a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele tânărului pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în modalitatea cumpărării și a deținerii în scopul comercializării.

Este vorba despre un tânăr din comuna Coțușca, care a fost oprit în trafic de oamenii legii pe strada Marchian, din municipiul Botoșani. Întrucât tânărul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Ulterior, botoșăneanul a fost condus dus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Mai mult decât atât, în urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, au fost identificate cinci pungi, în care se afla o substanță vegetală, asemănătoare canabisului, în cantitate de 250 de grame.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani. În baza art.202 alin.1 şi 3 Cod procedură penală, art.223 alin.2 Cod procedură penală, art.224 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Atănăsoaie Marius-Costin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în modalitatea cumpărării și a deținerii în scopul comercializării prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31 decembrie 2023 şi până la data de 29 ianuarie 2024, inclusiv. În baza art.230 alin.1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu – av. Aştefănesei Diana, în sumă de 680 lei se va achita Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 31 decembrie 2023, ora 19:50.

FOTO Tânăr din Botoșani prins cu cinci pungi cu droguri în mașină. Va face Revelionul în arest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *