Spitalul Județean Botoșani va cumpăra un echipament medical foarte scump, dar și foarte performant. Banii au fost deja alocați

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani va cumpăra un echipament medical foarte scump, dar și foarte performant. Unitatea medicală din Botoșani a primit bani pentru achiziționarea unui angiograf, un echipament de ultimă generații pe care deja marile spitale din România îl folosesc.

Pentru această investiție au fost alocați, deja, 2,1 milioane de lei, pe care județul Botoșani îi va primi prin Legea bugetului de stat. Suma este prevăzută special cu destinația achiziționării angiografului la Spitalul Județean Mavromati.

Ce este angiograful?

Angiograful reprezinta o tehnologie performantă, utilizată atât în etapa de diagnostic, cât și ca metodă terapeutică, fiind o alternativă a tratamentului chirurgical clasic. Aplicabilitatea echipamentului este una extinsă, acoperind atât proceduri endovasculare (în interiorul vaselor de sânge), coronariene, periferice, cât și cerebro-vasculare.

Prin angiografie pot fi depistate și tratate anomalii ale vaselor de sange specifice unor afectiuni medicale cu rate de incidenta tot mai ridicate. Boli ca ateroscleroza constituie un factor de risc major in aparitia patologiilor cardio-vasculare de tipul accidentului vascular cerebral (AVC) si infarctul miocardic (atac de cord). De asemenea, existenta trombilor (cheaguri de sange) poate conduce la blocaje in arterele care alimenteaza plamanii cu sange si oxigen, punand in pericol viata pacientului.

sursa foto: medicover.ro

FOTO Tragedie în noaptea de Revelion la Botoșani. O femeie a murit în casa mistuită de flăcări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *