Doctorița acuzată de moartea Alexandrei Ivanov face plângere la Tribunal. Ce solicită Mariana Pitrop!

Doctorița de la Maternitatea din Botoşani acuzată de moartea Alexandrei Ivanov face plângere la Tribunalul Botoşani. Medicul Mariana Pitrop a depus, vineri, la instanţă o contestaţie împotriva deciziei de concediere emisă, la 1 decembrie, de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Măsura a fost luată după ce Comisa de disciplină a Spitalului Județean a propus desfacerea contractului individual de muncă a medicului Mariana Pitrop, pe motiv că mediul nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu în cazul Alexandrei Ivanov.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, Comisa de disciplină a spitalului a mai anchetat, pe lângă medicul de gardă, și asistenta și infirmiera care au fost de gardă pe 18 august.

În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalul Județean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină a fost anchetat personalul medical care a desfășurat activitatea medicală în data de 18 august 2023 iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă și medicul  de gardă. În ceea ce privește doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce privește asistenta din garda de 18 august a primit sancțiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni iar în ceea ce privește medicul de gardă din 18 august, propunerea comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Salariul asistentei a fost diminuat cu 10% timp de trei luni. Decizia luată de Comisia de disciplină a Spitalului Județean i-a fost adusă la cunoștință medicului Mariana Pitrop, care de la moartea Alexandrei Ivanov s-a aflat în concediu de odihnă.

A fost o  anchetă administrativă. Pe partea medicală este o anchetă penală în curs de desfășurare. Activitatea desfășurată de doamna doctor în timpul gărzii în ceea ce privește regulamentul intern, fișa postului, procedurile, protocoalele nu au fost respectate”, a precizat Adăscăliției.

Membrii Comisiei de disciplină a spitalului, formată din medici specialiști, juristul spitalului și asistenți medicali au decis în unanimitate desfacerea contractului individual de muncă a doctoriței Mariana Pitrop. Decizia poate fi însă contestată.

Avocata familiei Ivanov, după concedierea doctoriței Pitrop: Apreciem că este o măsură necesară, dar care a fost adoptată cu mare întârziere

2 thoughts on “Doctorița acuzată de moartea Alexandrei Ivanov face plângere la Tribunal. Ce solicită Mariana Pitrop!

  1. Normal,cum sa concediezi o persoana care respecta întocmai fisa postului la ,,Spătarul Srl. ,, ca doar sigla e de spital.Cucoana făcea exact ce trebuia ,lua șpagă și dormea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *