Hoț de bijuterii și ceasuri, căutat de autoritățile din Germania, prins la Botoșani. Venise să petreacă Crăciunul acasă

Un hoț de bijuterii și ceasuri, căutat de autoritățile din Germania, a fost prins la Botoșani. El a fost reținut de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca în data de 27 decembrie 2023.

În jurul orei 18.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasager într-un autoturism înmatriculat în Lituania, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare de către autorităţile germane, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietăţii, respectiv furt calificat de bijuterii, ceasuri, monede de aur şi argint în valoare de aproximativ 200.000 euro, prin spargerea unei locuinţe, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Germaniei. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul I.P.J. Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *