Decizie finală! Cât va sta la pușcărie botoșăneanul care a ucis-o pe Maria, copila care mergea cu uratul alături de fratele ei

Judecătorii suceveni au dat sentința finală în cazul botoșăneanului care a ucis-o pe Maria, fetiţa de 14 de ani care mergea cu uratul alături de fratele ei. Judecătorii Curții de Apel Suceava au păstrat decizia instanței botoșănene care l-a condamnat pe Cătălin Răţuşcă la 20 de ani de închisoare cu executare.

Botoşăneanul de 26 de ani, din comuna Durneşti, a ucis-o, pe 31 decembrie, cu peste 20 de lovituri de cuţit pe Maria Alexandru, o fetiţă aflată în centrul de plasament de la Truşeşti. El a urmărit-o pe fată, a ajuns lângă ea, a cerut să îl ure, a scos cuţitul şi i-a spus „ăsta e pentru tine”, după care a ucis-o pe mijlocul drumului naţional.

Iată decizia magistraților Curții de Apel Suceava:

În baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Rățușcă Cătălin împotriva sentinţei penale nr. 182 din 10.10.2023 a Tribunalului Botoșani. În baza art. 422 din Codul de procedură penală, raportat la art. 72 alin. 1 din Codul penal, deduce în continuare din pedeapsa aplicată inculpatului durata arestului preventiv de la 10.10.2023 la zi. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă apelantul-inculpat Răţuşcă Cătălin să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În baza art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, onorariul pentru domnul avocat Nedelcu Cristinel, desemnat din oficiu pentru părţile civile minore, în cuantum de 1530 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21.12.2023, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 din Codul de procedură penală.
Document: Hotarâre  1807/2023  21.12.2023

Individul care a ucis-o pe Maria cu 30 de lovituri de cuțit, trimis în judecată. Acesta se ”înarmase” și cu un aparat cu electroşocuri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *