O frumoasă vilă din municipiul Botoșani, scoasă la închiriere

O frumoasă vilă din municipiul Botoșani a fost scoasă la închiriere. Este vorba de un imobil cu parter și etaj, cu suprafața totală de 180 metri pătrați, situat pe strada IC Brătianu, la numărul 22.

Clădirea are la parter 90 de metri pătrați, grup sanitar, un vestiar și un salon, iar la etaj grup sanitar, bucătărie și patru camere.

Potrivit proprietarului, spațiul este pretabil pentru activitati diverse: sediu firma, birouri, salon, sala sport etc. Chiria lunară este de 3.500 de lei.

Vila face parte din aceeași curte cu Casa Simion, una dintre cele mai frumoase clădiri monument istoric din municipiul Botoșani.

Casa Silion datează din jurul anului 1900 şi îmbină armonios mai multe stiluri arhitectonice (eclectic francez, art-nouveau), fiind încadrabilă în arhitectura Secession. Casa se remarcă prin „claritatea compoziţiei arhitecturale”, căreia „i se subordonează bogăţia decorativă a modenaturii, tâmplăriei, feroneriei şi stucaturilor”.

Este plasată în mijlocul unei gradini cu fântână, iar intrarea principală este încadrată de statui. Deţinută până în 1948 de familia Silion, clădirea a fost folosită iniţial drept manej pentru cai. Ulterior, casa a avut mai multe destinaţii.

Un tânăr din Botoșani s-a culcat cu o puștoaică și este la un pas de pușcărie. Fata a cerut să se căsătorească cu el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *