Un tânăr din Botoșani s-a culcat cu o puștoaică și este la un pas de pușcărie. Fata a cerut să se căsătorească cu el

Un tânăr din județul Botoșani s-a culcat cu o puștoaică și este la un pas de pușcărie. Botoșăneanul ar fi întreținut relații sexuale cu minora în luna august 2021, iar faptra sa a constituit o infracțiune, pentru care a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

În această săptămână, Judecătoria Săveni a decis să îi aplice tânărului o sancțiune de un an și jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de „act sexual cu un minor”, însă sentința nu este definitivă, ea putând atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Interesant este că această condamnare a fost dispusă în ciuda faptului că, în luna iulie a acestui an, aceeași instanță, Judecătoria Săveni, a aprobat o căsătorie între tânărul din Botoșani și victima sa minoră.

Solutia pe scurt:

În temeiul dispoziţiilor art.220 alin.1 Cod penal, art.396 alin.1, alin.2, alin.10 Cod penal, condamnă inculpatul BOSCRECEA MARIAN, …, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „act sexual cu un minor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.220 alin.1, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 272 alin.1, alin.2 şi art. 274 alin.1 Cod procedură penală. onorariul cuvenit apărătorului din oficiu al inculpatului, pentru av. Mihăescu Sălăvăstru Ionela, în cuantum de 942 lei, conform delegaţiei pentru asistenţă juridică obligatorie nr.346/22.09.2022 şi onorariul cuvenit apărătorului din oficiu al persoanei vătămate, pentru av. Conţac Alina, în cuantum de 510 lei, conform delegaţiei pentru asistenţă juridică obligatorie nr.347/22.09.2022, rămân în sarcina statului şi vor fi plătite din fondurile Ministerului Justiţiei, în favoarea Baroului Botoşani. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1200 lei reprezentând cheltuieli judiciare, din care 700 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 21.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

FOTO Accident cu pagube uriaşe la Botoşani. Cinci maşini au fost distruse pe o stradă din municipiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *