Preoți pe post de psihologi! Mai mulți angajați din spitalele botoșănene se plâng slujitorilor Domnului din cauza valului de ură la adresa lor

Mai mulți angajați din spitalele botoșănene au ajuns să se plângă preoților de valul de ură de la adresa lor. Sistemul medical botoșănean a primit în ultima vreme două lovituri puternice: scandalul din cauza morții Alexandrei Ivanov, mămica ce a sfârșit pe patul de la maternitate, și revolta stârnită de angajările ilegale de la Spitalul Județean.

Acestea au dus la un val de ură la adresa tuturor cadrelor medicale, iar multe dintre acestea, indiferent că nu erau implicate în aceste scandaluri, au fost puse la zid de oamenii care cer dreptate.

„Vin și la spovedanie și se plâng. Sunt oameni afectați pentru că deși nu au nicio implicare sunt puși la zid”, susține un preot botoșănean.

Un alt slujitor al Domnului, Partenie Apostoaie, de la Biserica Vovidenia, i-a îndemnat pe oameni, la finalul unei slujbe religioase, să fie mai toleranți și să nu mai lovească în medici. Apelul său a rămas însă fără ecou.

Am o mare rugăminte … Vă rog din tot sufletul nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Prea mult. E prea mult.  Cu toată responsabilitatea vă spun încă o dată: nu mai loviți în medici! Lăsați-i să lucreze! Lăsați-i să pună în valoare priceperea lor, dragostea lor! Nu mai loviți, pentru că, lovind astăzi și mâine, și poimâine, trebuie să recunoaștem … un tânăr, după șase ani de medicină, mai face cinci- șase ani de rezidențiat. Când va veni vorba să aleagă un post, va fugi de Botoșani, pentru că nu suntem cumpătați, pentru că nu avem discernământul necesar. Nu mai loviți! Indiferent cine vă spune, să fie și preot, să fie și creștin obișnuit. Chiar dacă ai trecut printr-o greutate … Nu trece nimeni în lumea veșnică fără știrea lui Dumnezeu”, spunea preotul Apostoaie.

Medicul Mariana Pitrop este urmărit penal în dosarul privind uciderea din culpă a Alexandrei Ivanov. Acest medic era de gardă în noaptea de 17 spre 18 august, atunci când Alexandra a ajuns la Maternitate în stare gravă, însă a fost neglijată de cadrele medicale. Tânăra, mamă a trei copii, a murit a doua zi dimineață.

Fosta directoare a Spitalului Botoșani ar fi strâns din şpagă bani de 5 garsoniere. Interceptări din dosarul angajărilor fictive de la spital: “Nu ştia cum să adune plicurile”

One thought on “Preoți pe post de psihologi! Mai mulți angajați din spitalele botoșănene se plâng slujitorilor Domnului din cauza valului de ură la adresa lor

  1. Un șpăgar se plânge altui șpăgar 😀 Păi dacă nici popa cu doctorul nu se mai inteleg unul pe celalalt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *