277 de şoferi din Botoşani, amendaţi în trei luni pentru lipsa rovignetei

Şoferii din Botoşani au căzut victime noului sistem de verificare a rovignetelor pentru autovehicule. 277 de maşini din Botoşani, care aparţin fie unor persoane fizice, fie unor persoane juridice, au fost amendate ca urmare a neachitării taxei de drum.

Potrivit directorului comerciale al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Nicolae Popovici, amenzile se referă la perioada octombrie 2010- ianuarie 2011. Şoferii care au încălcat legea în lunile următoare urmează să primească procesele verbale de sancţiune la domiciliu, după procesarea datelor.

Oficialul DRDP susţine că, săptămâna viitoare, o staţie mobilă de verificare a rovignetelor va acţiona pe raza judeţului Botoşani, în special pe drumurile naţionale Botoşani- Iaşi, Botoşani- Suceava şi Botoşani- Dorohoi. Numărul maşinii verificate este introdus în baza de date, iar acolo se face verificarea automată a rovignetei.

Amenda pentru lipsa taxei de drum pentru un autoturism variază de la 250 la 500 de lei. Dacă amenda se achită în 48 de ore, ea este de jumătate din minim, adică de 125 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *