Mașina deputatului Șlincu, care a fost confiscată în vamă, a fost recuperată. Vezi în ce condiții!

Mașina deputatului botoșănean Dan Șlincu, care a fost confiscată în vamă, a fost recuperată. Parlamentarul a făcut toate demersurile legale în acest sens, iar vineri a reușit să își ia autoturismul de la Poliția de Frontieră Iași.

„In data de 19 decembrie am depus la Parchetul de pe lângă Judecatoria Iasi copia contractului de vânzare-cumpărare și o cerere de restituire a autoturismului pentru că eu sunt un cumpărător de bună credință. In urma verificărilor preliminare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a emis o ordonanță prin care mi s-a restituit autoturismul cu obligația mea, ca proprietar, să-l păstrez până la pronunțarea unei soluții definitive. Astăzi am luat mașina de la Poliția de Frontieră Iași. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest caz pentru celeritatea cu care s-au mișcat lucrurile”, a declarat Șlincu.

Potrivit Poliției de Frontieră, sâmbătă,16 decembrie 2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05 ianuarie 2016. În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015”, precizează sursa citată.

În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. În autoturism erau cei doi parlamentari de Botoșani, Dan Șlincu și Marius Budăi.

„Am ieșit din țară vineri, pe 15, și nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe 16, mi s-a reținut mașina. Această mașină eu am cumpărat-o în anul 2015 și era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la o persoană din Galați, după un anunț de pe un site de vânzări mașini. Am încheiat contractul de vânzare și am achitat prețul cuvinet. Ulterior, imediat l-am înmatriculat pe numele meu și a fost totul în regulă”, a declarat Dan Șlincu.

Mai mult decât atât, el a declarat că de când a achiziționat autoturismul a ieșit din țară în fiecare an și nu a avut probleme până acum.

„Eu am ieșit an de an din țară. Ce e drept nu am ieșit niciodată în Republica Moldova, este prima mea ieșire”, spune Șlincu.

Parlamentarul vrea să se îndrepte în instanță împotriva celui care i-a vândut mașina.

„Eu consider că am fost înșelat, vânzătorul a fost de rea credință. Mă voi îndrepta împotriva lui în instanță pana atuncio, organele de cercetare sa isi faca datoria. Pentru mine a fost o surpriză total neplăcută”, a declarat Șlincu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *