Sebastian Mailat își anunță revenirea pe teren: „Dacă Ianis Hagi a putut, eu de ce să nu pot?!” Ar putea salva FC Botoșani

Sebastian Mailat, 26 de ani, revine la antrenament alături de coechipieri la începutul lui 2024, iar din februarie pe teren. În ediția precedentă a salvat Botoșaniul de la retrogradare, este superoptimist și acum. Are vise mărețe, ce includ inclusiv echipa națională!

Sebastian Mailat, 26 de ani, a fost cel mai ghinionist fotbalist român din Liga 1 vara trecută. Era pe val, unul dintre jucătorii importanți ai campionatului, după o primăvară fantastică la FC Botoșani, pe care a salvat-o de la retrogradare. Avea ofertă consistentă din străinătate, ceea ce ar fi putut să-i aducă o creștere salarială uriașă, doar că s-a accidentat la un amical și totul s-a năruit!

A pierdut și el, 20.000 de euro/lună, a pierdut și clubul, 600.000 de euro. În timpul cantonamentului din Austria, Sebastian Mailat a simțit dureri la genunchi, iar ulterior s-a constatat că a suferit o accidentare la ligamente. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală, iar jucătorul nu a bifat niciun minut în actuala stagiune.

„Când se umple paharul cu ghinion… Mailat s-a accidentat la un meci de pregătire, avea ofertă, negociase cu un club din străinătate să plece, pentru 600.000 de euro. Nici nu mai contează suma, a picat totul.

Când trebuia să facă vizita medicală, era șchiop. Avea un salariu de 20.000 de euro, ceva de genul. E un mare ghinion pentru el, o neșansă imensă, bineînțeles, și pentru noi. Starea lui e de o tristețe rarisimă. La noi era principalul produs de export, este în ultimul an de contract”, a declarat Valeriu Iftime, vara trecută.

Astăzi, Sebastian Mailat este plin de optimism. A văzut lumina de la capătul tunelului. În ianuarie începe antrenamentele alături de coechipieri, în februarie vrea să fie pe teren, în iunie visează să fie în lotul pentru Euro 2024! Ar fi un miracol.

„O să merg cu echipa în cantonament, mă voi antrena, sper să pot juca din februarie. Cum mă simt? Sunt foarte bine, sută la sută sunt bine, acum sunt în faza în care fac demersuri ca să ajung din nou la aceeași formă din primăvara 2023.

Nu era cazul să forțez, nu eram sută la sută pe mine, cum s-ar spune, de aceea n-am vrut să ard etapele. O să intru la joc, în meciuri de verificare, apoi în oficiale. Genunchiul este bine, eu sunt bine, pentru siguranța mea am zis să aștept și să continuu recuperarea”, a povestit Sebastian Mailat pentru GSP.ro. 

Sebastian Mailat a mai trăit un miracol: „Am revenit cu Timișoara de la minus 14 în clasament și ne-am salvat”

Mai ales după eșecul cu Dinamo (0-2), jucătorii Botoșaniului și patronul Valeriu Iftime au deplâns soarta echipei și au pus situația de a fi pe ultimul loc din clasament și pe seama absenței lui Sebi Mailat.

„Am auzit, apreciez ceea ce au spus despre mine. E o situație dificilă, nu putem să ne ascundem după deget. Dar cu niște modificări în echipă și dacă tragem toți în aceeași direcție, s-au întâmplat miracole. Eu am pornit cu Timișoara de la minus 14 puncte în clasament și ne-am salvat.

Este mult mai ușor acum, comparativ cu acea situație! Important să se vrea, din partea echipei! Nu e o situație fără ieșire, șanse sunt, trebuie toți să tragem în aceeași direcție”, a mai declarat bănățeanul.

”Foarte greu a fost să privesc de pe margine. Mi-aș fi dorit să intru într-un picior! Am avut sprijin din partea familiei, soției, toată lumea a fost în jurul meu, au trecut repede cinci luni și jumătate. Mulțumiri speciale și familiei Vîlceanu”– Sebastian Mailat, atacant FC Botoșani.

Fotbalistul a mărturisit că nu i-a dat mult timp pace gândul că a ratat un transfer important în străinătate, pe bani mult mai mulți la salariu

„Te roade faptul că puteai avea o viață mai bună și n-ai prins trenul. Cu siguranță că mă roade, orice aș spune acum. Dar o să mai fie, nu-mi place să mă uit în trecut

Au fost greșeli, din partea mea, din partea clubului poate, o să fiu mai puternic, sunt tânăr, vor mai veni ocazii. Sunt încrezător că va fi și mai bine”, a reacționat Mailat.

Debordând de optimist, Sebi a fost întrebat și dacă ia în calcul să prindă echipa națională. În primăvară, era monitorizat de către reprezentanții primei reprezentative. A jucat la toate selecționatele până la U21.

Nimic nu e imposibil! Am luat exemplu de la Ianis Hagi, care a avut o accidentare teribilă, de asemenea, și a revenit și ați văzut cum a evoluat în ultimele meciuri ale naționalei. OK, e Hagi, are un nume, normal, dar de ce să nu încerc și eu?! Voi munci, dacă înscriu goluri din nou, multe, și sunt în aceeași formă, sută la sută, mă voi înscrie pentru a fi la națională.

Mă bucur enorm că România e la Euro 2024, este o grupă accesibilă, sper să bifăm un rezultat bun cu Belgia, ar fi de mare ajutor pentru fotbalul românesc”, a comentat Sebastian Mailat.

Vreau să mulțumesc clubului FC Botoșani, toți mi-au fost aproape, au fost de acord cu orice propunere privind recuperarea. Îi mulțumesc și lui Ovidiu Kurti, alături de care am stat 3 luni. Am făcut antrenamente și la baza FCSB, toți mi l-au recomandat ca fiind cel mai bun din țară, așa e! Intru curând în ultimele șase luni de contract, ne înțelegem, discutăm, deja am demarat convorbirile. Probabil, în cantonament, voi iscăli actele, nu e o problemă
– Sebastian Mailat, atacant FC Botoșani.

FOTO Accident grav produs de un șofer din Botoșani, băut la volan! Doi adolescenți au fost izbiți pe trecerea de pietoni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *