În prag de sărbători, social-democrații botoșăneni au fost colindați de peste 800 de păstrători ai obiceiurilor şi datinilor străbune din toate zonele județului Botoșani!

Rând pe rând, cele 25 de ansambluri folclorice, grupuri de urători și colindători, au adus în mijlocul orașului cele mai frumoase obiceiuri de iarnă: dansul căluților, jocul urșilor și al caprelor, dansurile măștilor, plugușorul și sorcova.

Au reînviat, prin jocul și costumele lor unice, datinile și obiceiurile de iarnă, atât de prezente și astăzi în satul românesc datorită lor, celor care conservă și valorifică aceste comori moștenite din neam în neam. Ore întregi au transmis tradiționalele urări de Crăciun și An Nou și bucuria celebrării celei mai mari sărbători creștine.

Un adevărat spectacol unic de sunet și mișcare l-a făcut Ceata urșilor din comuna Asău, județul Bacău, dansul ursului din Asău fiind recunoscut în toată lumea.

Au fost întâmpinați de zeci de oficiali social-democrați: președintele PSD Botoșani Doina Federovici, parlamentarii social-democrați, vicepreședinți PSD Botoșani, primari, consilieri de stat, consilieri județeni și locali, directori, inspectori școlari, dar și alți membri PSD.

I-au cinstit, cum e datina străbună, cu pâine și sare, cu vin și cozonac și cu bucate tradiționale, specifice zilelor de sărbătoare.

Suntem un popor unic, cu tradiții unice, pe care am învățat să le păstrăm de la bunici și părinți. E datoria noastră să le transmitem generațiilor care vin, pentru ca acestea să nu se piardă niciodată. PSD și-a deschis larg și ușile și inimile pentru toți cei care se dedică acestui scop nobil, de a conserva tradițiile populare românești, din dragoste de neam și țară“, transmit reprezentanții social-democrați.

Ca în fiecare an, botoșănenii aflați în trecere, s-au oprit să admire regalul de datini și obiceiuri.

PSD Botoșani transmite tuturor botoșănenilor „Crăciun Fericit, sănătate și un An Nou cu împliniri!

2 thoughts on “În prag de sărbători, social-democrații botoșăneni au fost colindați de peste 800 de păstrători ai obiceiurilor şi datinilor străbune din toate zonele județului Botoșani!

  1. Suntem un popor unic si prin spagile care trebuie date peste tot de la maternitate cand te nasti pana la cimitir pentru un loc de veci. Asta-i educatia noastra acesta este mediul unde ne formam. Avem conducatorii pe care ii meritam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *