Expoziția de pictură, grafică și sculptură „Profesorul și elevii de odinioară”, vernisată, sâmbătă, la Galeriile de Artă din Botoșani

O expoziție de pictură, grafică și sculptură, intitulată „Profesorul și elevii de odinioară”, organizată de către Școala Populară de Artă „George Enescu” Botoșani, împreună cu Muzeul Județean Botoșani, va fi vernisată, sâmbătă, la Galeriile de Artă Ștefan Luchian din Botoșani. Evenimentul va începe la ora 11.30, lucrările putând fi văzute până pe 4 ianuarie.

Vor putea fi admirate lucrările profesorului de pictură Victor Hreniuc, alături de cele ale mai multor generații de elevi ai Școlii Populare de Artă, pentru a încununa 55 de ani de activitate creativă.

„Ceea ce a determinat sentimentul muncii împlinite este rezultatul constatat de-a lungul timpului privind succesele foștilor elevi în munca de creație artistică plastică, dar și ca educare și formare a gustului pentru arta autentică, pentru o viață civilizată, bazată pe valori morale și estetice. Fiecare cursant a fost liber să gândească și să creeze forme, culori, structuri compoziționale, potrivit gustului și modului propriu de a vedea și simți fenomenul imaginii artistice. Urmând îndemnul Papei Ioan Paul al II lea, care spunea că”Talentul este un dar de la Dumnezeu, cine și-l descoperă, să nu-l irosească, să și-l dezvolte, vă îndemnăm și noi să vizitați expoziția”, susține profesorul de pictură Angela Hreniuc.

VIDEO Când pasiunea pentru folclor și tradiție se transformă în spectacol. Fanfara Tudoreanca, ansamblul care ridică de ani întregi publicul în picioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *