VIDEO Când pasiunea pentru folclor și tradiție se transformă în spectacol. Fanfara Tudoreanca, ansamblul care ridică de ani întregi publicul în picioare

Din pasiune pentru folclor și tradiție, așa a luat ființă fanfara Tudoreanca, din județul Botoșani. O mână de oameni dintr-un loc în care tradiția încă își păstrează farmecul de odinioară au format, în urmă cu câțiva ani, un ansamblu muzical. Nu s-au trezit peste noapte muzicieni, ci sunt oameni care au studiat instrumentele, care au cercetat fiecare piesă moștenită din bătrâni, au pus la punct în detaliu costumele populare și nu au lăsat absolut nimic la voia întâmplării astfel încât atunci când urcă pe scenă spectacolul este asigurat.

Cei zece membri ai Fanfarei Tudoreanca, din comuna Tudora, sunt conduși în prezent de Constantin Luceac. Ansamblul muzical a fost prezent de-a lungul anilor la cele mai importante evenimente publice și private, atât din țară cât și din străinătate. Prezența lor la petreceri ridică garantat publicul în picioare, atât la festivaluri, cât și la nunți, cumetrii, aniversări sau alte petreceri private.

În plus, în perioada 24- 25 decembrie, Fanfara Tudoreanca păstreaza tradiția colindului, iar pe 31 decembrie, membrii acesteia vor putea fi ascultați la Festivalul de Datini și Obiceiuri de la Tudora.

„Am ajuns la nivelul la care suntem acum prin seriozitatea membrilor fanfarei, prin pasiunea pentru munca pe care o depunem, dar și cu sprijinul unor oameni sufletiști, importanți pentru noi, precum Diana Penciuc, apreciata solistă de muzică populară, care ne-a promovat în permanență”, mărturisește Constantin Luceac.

Fanfarei i s-a dus vestea în toate județele țării, fiind chemat la diverse spectacole, dar și în Republica Moldova. Îmbrăcați în sumane pe timp de iarnă, iar vara sau în interior în costume populare, membrii ansamblului artistic țin foarte mult la modul de prezentare, iar ulterior artiștii își acordează instrumentele pentru a oferi publicului de pretutindeni cele mai inspirate interpretări, atmosfera fiind una de-a dreptul spectaculoasă.

Cei care vor să organizeze un eveniment în care distracția și voia bună să fie garantate îi pot găsi pe artiștii de la Fanfara Tudoreanca pe Facebook, dar și la numărul de telefon: 0757 757 957.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *