20 de stații de încărcare pentru vehicule electrice şi hibrid în județul Botoșani. În ce localități vor fi realizate

Județul Botoșani va avea 20 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice și hibrid. Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Botoșani care va derula un proiect împreună cu județele Bacău și Vaslui.

Consilierii județeni vor aproba documentația tehnico-economică privind investiția ,,Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și/sau hybrid plug-in în județele Bacău, Botoșani și Vaslui, prin instalarea de stații de reîncărcare cu putere normală”.

Consiliul Judeţean Botoşani, alături de Consiliile Județene Bacău și Vaslui și-a exprimat interesul și acordul pentru depunerea de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST a cererii de finanțare pentru acest proiect.

Locațiile pentru amplasarea stațiilor de reîncărcare cu putere normală, au fost stabilite de către fiecare Consiliu Județean, în județul Botoșani cele 20 stații fiind repartizate în 19 locații din localitățile: Botoșani, Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Flămânzi, Suharău, Mihăileni, Podriga.

Terenul ocupat de aceste stații, este în proprietatea Județului Botoșani – domeniul public. Accesul la staţiile de încărcare se va putea face din reţeaua stradală existentă în parcările amenajate a fiecărei stații de reîncărcare vehicule electrice.

Din punct de vedere al impactului social, prin montarea staţiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice, se va încuraja achiziţionarea autoturismelor electrice, oferindu-se încrederea necesară locuitorilor din Județul Botoșani, că astfel vor avea asigurat suport şi infrastructura facilă de realimentare. În baza Studiul de Fezabilitate întocmit, a rezultat o valoare totală de investiție de 1.034.334,98 lei, inclusiv TVA 19%”, susțin reprezentanții Consiliului Județean Botoșani.

FOTO Nou la Botoșani! O tânără antreprenoare a deschis ”Carmangeria familiei tale” cu produse de cea mai înaltă calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *