O instanță din Botoșani amână toate procesele aflate pe rol. Decizie de solidaritate luată de judecători

O instanță din județul Botoșani amână toate procesele aflate pe rol, ca urmare a unei decizii a judecătorilor, prin care se solidarizează cu grefierii, aflați în grevă începând cu data de 11 decembrie. Este vorba de Judecătoria Dorohoi, care a amânat toate procesele din ultimele două zile, fie de natură penală, fie de natură civilă.

Practic, instanța din Dorohoi anunță că, până la rezolvarea problemelor invocate de grefieri, vor fi soluționate exclusiv procesele urgente, printre care în mod special propunerile de arestare preventivă ale procurorilor.

Având în vedere protestul grefierilor iniţiat prin Hotărârea din data de 09.12.2023 a Adunării generale extraordinare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, susţinut de magistraţii Judecătoriei Dorohoi prin Hotărârea nr. 8 din data de 11.12.2023 a Adunării Generale a Judecătorilor, va amâna cauza la data de 14.02.2024, ora 11:00”, astfel este motivată amânarea unui caz aflat miercuri pe rolul Judecătoriei Dorohoi.

Adunarea generală extraordinară a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial a hotărât iniţierea, începând cu data de 11 decembrie 2023, pe perioadă nedeterminată de timp, de către personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi parchete, a unor forme de protest, printre care şi participarea la şedinţele de judecată doar în ceea ce priveşte cauzele considerate urgente, potrivit legii sau apreciate ca atare de către instanţă.

Grefierii protestează față de decizia Guvernului de amânare a plății drepturilor salariale câștigate în urma unor acțiuni în instanță.

De asemenea, prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor nr. 9 din 11 decembrie 2023 s-a hotărât susținerea protestului grefierilor din cadrul Tribunalului Botoșani prin aceea că,  zilnic,  în intervalul orar 10:00 – 12:00 , președintele de complet va dispune suspendarea ședinței de judecată, pentru a permite grefierului să participe la protest.

Percheziții și la vila din Iași a unui medic botoșănean, în dosarul angajărilor ilegale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *