FOTO Protest al grefierilor la Tribunalul Botoșani. „Nu vrem majorări salariale, vrem salariile legale!”

Un protest spontan a avut loc vineri, la Tribunalul Botoșani. Grefierii Tribunalului Botoșani și ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani cu toate instituțiile subordonate, respectiv Judecătoria Botoșani, Judecătoria Dorohoi, Judecătoria Darabani și Judecătoria Săveni, au întrerupt activitatea fiind nemulțumiți de modul în care sunt plătiți, dar și de volumul de muncă. Aceștia au suspendat activitatea între orele 10.00- 11.00 însă amenință cu întreruperea muncii pe perioadă nedeterminată dacă nu le sunt soluționate doleanțele. Aceștia au prezentat mai multe afișe cu mesaje prin care și-au exprimat nemulțumirile: „Suntem angajații nimănui”!, „Nu vrem majorări salariale, vrem salariile legale”.

Ei se plâng de nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe care judecătorească, cer plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor, sunt nemulțumiți de neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

„Aceste acte administrative au fost emise în aprilie, s-au plătit două luni și după aceea… noi la momentul actual nu luăm salariile integral. Volumul de muncă, având în vedere și incompatibilitățile pe care le aveam, altă sursă noi nu avem, nu putem să facem venituri din alte surse și atunci dacă Guvernul nu își respectă propriile ordonanțe o să fim nevoiți să întrerupem activitatea definitiv”, a declarat Jianu Renata, prim grefieri al Tribunalului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *