Un furnizor de îngrășăminte a cerut în instanță insolvența unuia dintre cei mai mari fermieri din Botoșani

tractor la arat, stiri, botosani, apia, agriculturaUn furnizor de îngrășăminte a cerut în instanță insolvența unuia dintre cei mai mari fermieri din județul Botoșani. Societatea comercială Ecoaktiv Agro SRL Constanța, care, prin administratorul Costel Adrian Jianu, a depus, luni, la Tribunalul Botoșani, o cerere de declanșare a procedurii insolvenței în cazul firmei Agromer SRL cu sediul în satul Sadoveni- comuna Manoleasa, care lucrează peste 3.000 de hectare de teren agricol pe malul Prutului.

Firma lui Iulian Merticaru ar fi achiziționat niște îngrășăminte de la Ecoaktiv Agro SRL, fără însă a le achita.

Omul de afaceri din Botoșani susține că suma datorată este foarte mică, de doar 74.000 de lei, și nu a fost plătită din cauza unor divergențe legate de calitatea produselor.

„Eu am să îi plătesc, azi sau mâine, cele 74.000 de lei și apoi mă îndrept împotriva lui. I-am cerut certificat de calitate și nu mi-a dat. I-am zis să vină să își ia produsele înapoi, că nu sunt bune. Din 120 de pungi pe care le-am cumpărat, aum folosit doar două, dar mi se înfundau utilajele când am vrut să îl dau pe teren”, a spus Merticaru, care susține că acțiunea îi aduce un prejudiciu de imagine.

Agromer SRL a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 9,08 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei.

Pub din Botoșani scos la vânzare. A fost construit recent și costă 550.000 de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *