Și-a ucis bărbatul cu care voia să se mărite! O femeie din Botoșani va da trebui să dea socoteală în fața judecătorilor

O femeie din județul Botoșani și-a ucis bărbatul cu care voia să se mărite, iar acum va da trebui să dea socoteală în fața judecătorilor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a Elenei Daniela Stoleriu., în vârstă de 40 de ani, din comuna Răuseni, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „violență în familie sub forma omorului”.

Potrivit procurorilor, femeia este acuzată că pe 13 octombrie 2023, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în locuință alături de concubinul său, cu care avea intenția să se căsătorească, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un cuțit în zona brațului stâng și a gâtului, cauzându-i moartea.

Voia să-i fie mireasă, dar s-a transformat în călăul lui

După comiterea faptei, femeia a sunat la 112 şi a anunţat că concubinul său s-a sinucis. Ea a dat detalii poliţiştilor, spunând că, în urma unor certuri pe care le-ar fi avut, a ieşit afară din casă, iar când s-a întors l-a găsit cu cuţitul înfipt în gât.

De fapt, botoşăneanul în vârstă de 44 de ani, tatăl a patru copii, a fost victima unei crime, iar autorul era chiar femeia care a chemat Poliţia la faţa locului. Medicii legisti au concluzionat că bărbatul nu ar fi putut să se înjunghie singur în felul acela.

„Primele probe în acest caz au survenit o dată cu raportul preliminar al autopsiei, în urma căruia medicii legiști au tras concluzia că victima nu ar fi putut să își provoace singură o astfel de leziune”, spun anchetatorii.

Vineri, femeia a fost arestată preventiv sub acuzaţia de  omor-violenţă în familie.

Solutia pe scurt: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 855/P/2023. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei Stoleriu Elena Daniela, pentru săvârşirea infracţiunii de omor-violenţă în familie, faptă prevăzută ?i pedepsită de art. 188 alin. 1 din Codul penal cu aplic. art. 199 alin. 1 din Codul penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.10.2023 şi până la data de 25.11.2023 inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Stoleriu Elena Daniela.

Au rezistat împreună doar trei ani

Cei doi se știau din tinerețe, când au avut o scurtă poveste de iubire. S-au regăsit în urmă cu trei ani, la puţin timp după ce femeia trecuse printr-un divorţ.

Însă relația lor ar fi fost presărată de scandaluri, mai ales că obişnuiau să bea alcool, spun vecinii.

A fost în monitorizare și în 2022, prin sesizări la 112 pe violență, alcool. I-am monitorizat, au promis că o să lase. Urmau să se căsătorească, își doreau un copil”, susţine asistentul social Elena Motriuc.

Cei doi parteneri tocmai se interesaseră la primărie ce analize trebuie să își facă pentru a se căsători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *