Cât de mare este parcul auto al Poliției din Botoșani și cât costă asigurările pentru toate mașinile IPJ

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a lansat o procedură de achiziție publică pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente a autovehiculelor din dotarea sa. Este vorba de întreg parcul auto al Poliției, care necesită încheierea de polițe de asigurare pentru anul 2024.

Parcul auto cuprinde nu mai puțin de 276 de mașini, de la structurile IPJ, inclusiv de la Rutieră și de la secțiile de poliție rurală. Printre mașinile asigurate se află și cele cinci BMW-uri 320 care sunt produse în 2023 și care au intrat în această vară în dotarea Poliției din Botoșani.

Aproape 90% din mașinile Poliției sunt Dacia, modelul Duster sau Logan, însă în parcul auto se mai află și Volkswagen-uri Polo, Mercedes-uri Vito, Volkswagen Passat, Audi sau Nissan Pathfinder.

Suma alocată pentru încheierea polițelor de asigurare RCA pentru toate mașinile IPJ Botoșani este de 200.000 de lei (echivalentul a 40.000 de euro).

Poliția cere ca firma de asigurări să plătească „despagubiri la valoarea reala a daunei, în cel mult cinci zile calendaristice de la data depunerii de catre persoana pagubita a ultimului document necesar finalizarii dosarului de daune”.

Caz cutremurător la Botoșani în postul Crăciunului! Un bărbat și-a luat viața din cauza singurătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *