Medic din Botoșani alarmat de numărul tot mai mare al mamelor minore. „Trebuie să convingem adolescentele și adolescenții să înceapă mai tardiv viața sexuală”

Numărul tot mai mare al adolescentelor care devin mame îi determină pe medici să intensifice activitățile de informare în rândul tinerilor. Medicul Corneliu Saradan, din cadrul Compartimentului de Promovare a Sănătății, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, recomandă ca tinerii să înceapă viața sexuală mai târziu.

Noi suntem pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește procentul nașterilor înregistrate la adolescente. Acesta este un lucru alarmant și  cu care noi trebuie să convingem adolescentele și adolescenții să înceapă mai tardiv viața sexuală, să conștientizeze care sunt riscurile și să adopte un comportament sanogen, spun eu, în sensul de a evita aceste relații sexuale”, a declarat Șaradan.

România rămâne țara din UE cu cele mai multe mame minore. Anul trecut, aproape 700 de fete mai mici de 15 ani au născut. Specialiștii sunt de părere că introducerea educației sexuale în școli ar scădea considerabil numărul acestora. Primele lecții pornesc, însă, de acasă și este foarte important să continue pe măsură ce fetele devin adolescente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *