Șase cazuri de rujeolă în ultima lună, la Botoșani. Cele mai multe îmbolnăviri, la copii de până în patru ani

Județul Botoșani a înregistrat de la 1 noiembrie și până în prezent șase cazuri de rujeolă. Potrivit medicului Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, în momentul de față nu este niciun pacient internat la Secția de Boli Infecțioase a spitalului.

De la 1 noiembrie până în prezent au fost doar șase cazuri de rejeolă la Spitalul Județean, patru pacienți cu vârste între 1 și 4 ani, un pacient cu vârsta între 5 și 14 ani și un pacient peste 15 ani”, a precizat Monica Adăscăliței.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. Măsura a fost anunţată având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă la nivel national, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați,

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *