FOTO Poveste fascinantă de creativitate! O tânără din Botoșani confecționează produse din piele de ananas, cocos sau cactus

Ana Tărnăuceanu, o tânără din Botoșani, a pus bazele companiei „Huna”, care se ocupă cu producerea unor articole din piele de cocos, ananas și cactus. Acest concept este unic în România, fiind testat prin diverse procese de tratament. Aceasta și-a prezentat creațiile la Imperiul Leilor de la Protv.

„Dragă Ana, ca și model nu ai ieșit cu nimic în evidență. Cred că ar fi primul tău obiectiv să te diferențiezi prin design. Te-aș invita la mine în companie să gestionezi materiile prime pe care le avem deja, să reușești să creezi niște produse, să îți pun la dispoziție materie primă cu cost 0. Nu investesc în afacerea propusă de tine, însă mi-ar plăcea să văd că te dezvolți”, a spus Cristina Bâtlan.

Într-o zi, Ana a primit de la mama ei o simplă pungă plină de resturi de piele. Această întâmplare a deschis ușa către o lume de posibilități creative, marcând începutul unei călătorii extraordinare. În 2019, această inițiativă a primit numele de Huna, iar Ana a preluat rolul de administrator, transformându-și pasiunea într-un business dedicat eco-friendly.

Pornind de la materiale precum piele reciclată și piele vegană de cocos și ananas, Ana dă viață unor accesorii și șorțuri cu adevărat unice. Încă de la început, a ales să lucreze cu piele naturală reciclată, salvând resturi de piele de la diferiți producători. Conștientă de impactul negativ al consumului de piele naturală asupra mediului și animalelor, Ana a făcut un angajament de a evita această practică.

Ana nu este doar creatorul de accesorii; ea este arhitectul, mintea, sufletul și mâinile din spatele brandului Huna din Iași. Prin abordarea sa pasionată și dedicată, Ana a dezvoltat un site, transformându-și afacerea într-un proiect personal, astfel că astăzi este singura persoană implicată în toate aspectele business-ului.

Huna a crescut organic, transformându-se dintr-un hobby într-o ocupație full-time începând cu jumătatea anului 2022. Mai mult decât o afacere, Huna devine o declarație de iubire pentru planetă, evidențiind grija pentru mediu și valorile sustenabile prin crearea de accesorii handmade din piele naturală reciclată și vegană, inclusiv Pinatex (pielea de ananas) și Malai (pielea de cocos). O poveste fascinantă de creativitate și responsabilitate care transcede dincolo de simple accesorii pentru a îmbrățișa o viziune sustenabilă pentru viitor.

Sursa:protv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *