Un drum național din Botoșani se degradează din cauza traficului greu. DRDP Iași cere măsuri pentru respectarea restricțiilor de tonaj

Un drum național din județul Botoșani se degradează din cauza traficului greu. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași cere măsuri pentru respectarea restricțiilor de tonaj pe DN 29B, Botoșani – Dorohoi.

„În urma multiplelor sesizări venite din partea riveranilor și ale participanților la trafic privind pericolul degradării DN 29B, Botoșani – Dorohoi, din cauza traficului greu, DRDP Iași solicită Instituției Prefectului – Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial nr. 3 sprijinul în vederea intensificării controalelor pentru respectarea limitelor masei totale maxime admise pe acest sector de drum, respectiv de 7,5 tone/osie”, anunță DRDP Iași.

Potrivit sursei citate, în perioada 2022 – 2023, pe sectorul DN 29B, Botoșani – Dorohoi, DRDP Iași a executat lucrări de întreținere periodică – covoare asfaltice, lucrări aflate în perioada de garanție.

„Nerespectarea restricțiilor de tonaj impuse poate conduce însă la pierderea garanției de trei ani oferite de constructor. Drept urmare, pentru evitarea oricăror deteriorări ale îmbrăcăminții rutiere, DRDP Iași lansează un apel către conducătorii auto de a respecta restricțiile de tonaj impuse, dar și către instituțiile menționate – Instituția Prefectului Botoșani și ISCTR de a intensifica acțiunile de control, în vederea respectării restricțiilor instituite și de utilizare în bune condiții a sectoarelor de drum național de pe raza județului Botoșani. Solicitarea este formulată în baza Protocolului de colaborare CNAIR SA – ISCTR nr. 92/27125 – 9156 din 08.05.2020 în vederea atribuțiilor specifice pe linia inspecției și a controlului respectării reglementărilor naționale și internaționale cu privire la circulația vehiculelor rutiere, cu respectarea limitelor maxime admise ale maselor și/sau dimensiunilor pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea CNAIR SA”, arată DRDP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *