Sute de botoșăneni infectați cu HIV-SIDA. Cei mai mulți s-au îmbolnăvit în urma relațiilor sexuale neprotejate

foto: fsanp.ro

Sute de botoșăneni sunt infectați cu virusul HIV-SIDA, iar majoritatea se află sub tratament. Numai anul acesta, șapte persoane, cu vârste între 40 și 60 de ani, s-au îmbolnăvit, iar patru dintre ele au decedat din cauza temutului virus.

În total, în evidența Spitalului Județean Botoșani, sunt 232 persoane diagnosticate cu această infecție, iar 212 dintre ele sunt sub tratament. Cei mai mulți dintre cei afectați s-au ales cu această boală în urma relațiilor sexuale neprotejate.

„Problema pe care încercăm să o aducem în atenția comunității este promovarea căilor de transmitere a HIV și a comportamentului fără riscuri de infectare. Fiecare dintre noi este responsabil de propria sănătate și putem să ne protejăm de infecția HIV și de alte infecții cu transmitere sexuală dacă adoptăm comportamente fără riscuri și folosim prezervativul la fiecare contact sexual neprotejat”, Carmen Alexa, președintele asociației „Tereza”.

Sida este o boală provocată de virusul HIV, care atacă celulele sistemului imunitar. Netratat, sistemul imunitar slăbește, astfel încât organismul nu poate să se apere împotriva diferitelor bacterii, virusuri sau a altor microbi. Acest lucru se întâmplă atunci când SIDA se dezvolta.

Transmiterea virusului HIV se face în principal prin sânge și produse din sânge, ce au fost inițial contaminate; prin raport sexual neprotejat; prin transmitere verticală de la mamă la făt.

Egiptenii investesc la Botoșani! O fabrică de echipamente medicale va fi construită într-o comună din județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *