Prefectul Sorin Cornilă, de Ziua Națională a României: Vă propun să vorbim mai mult și mai des despre lucrurile pozitive din țara noastră!

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a citit un mesaj de Ziua Națională a României despre unitate și pozitivitate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat, în discurs, că românii ar trebui să vorbească mai mult despre lucrurile pozitive din țara noastră.

„Să ne gândim, astăzi mai mult decât oricând, la lucrurile care ne unesc. Și sunt multe… Pentru că împreună suntem mai puternici, împreună reușim mereu. Oricât de dificile au fost încercările din istoria țării noastre, poporul român a rezistat și s-a dezvoltat, prin unitate. Vă propun să vorbim mai mult și mai des despre lucrurile pozitive din țara noastră! Și sunt foarte multe. Doamnelor și domnilor, România suntem noi!

De aceea trebuie să ne mândrim cu ea în fiecare zi, nu doar de 1 Decembrie. Patriotismul nu este un sentiment doar de Ziua Națională. Patriotismul trebuie să ne însoțească zi de zi. Și vă mai propun ceva: să le vorbim copiilor noștri despre înaintașii noștri, făuritorii României, despre faptele lor, despre spiritul lor de unitate, despre sacrificiile și jertfa lor. Cu gândul la realizările înaintașilor noștri, sunt convins că împreună putem continua ce au început ei. România este acum în mâinile noastre și avem datoria sacră de a o transmite mai departe urmașilor noștri, mult mai frumoasă și mai bogată. E datoria noastră să facem din România o țară cu care să ne mândrim. Eu cred în România, cred în Botoșani! La mulți ani, România!”, a spus prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *