FOTO! „Tot timpul era supărat”. Ce spun rudele și vecinii despre polițistul botoșănean care s-a sinucis pe mormântul fiicei sale

Foto: captura ProTV

Un bărbat de 47 de ani, din Botoșani, și-a pus capăt zilelor chiar la mormântul fiicei sale. Copila s-a sfârșit în anul 2000, din cauze medicale, când avea doar un an.

Joi, ea și-ar fi sărbătorit onomastica. Tatăl, polițist, nu a putut trece niciodată peste suferința pierderii fetiței. Nu se știe, deocamdată, daca bărbatul urma terapie psihologică și nici dacă a avut recent vreun necaz care să fi declanșat hotârarea sinuciderii, potrivit ProTV.

Pierderea Andreei, care avea doar un an și o lună când a murit la spital, din cauza unei meningite, a fost durerea pe care tatăl copilei a purtat-o în suflet neîncetat.

Grigore Honciuc, unchiul bărbatului: „Tot timpul era supărat”.

Reporter: „L-a afectat moartea fetei așa mult?”. 

Grigore Honciuc, unchiul bărbatului: „Cred că da”.

Reporter: „Mai pomenea despre ea?”.

Grigore Honciuc, unchiul bărbatului: „Pomenea de fiecare dată. Azi era și ziua ei, o chema Andreea”.

Joi, de Sfântul Andrei, bărbatul a cedat. Dimineată s-a dus cu mașină de serviciu și cu arma din dotare în cimitirul din Vlăsinești. A fost găsit apoi fară suflare, la mormântul fiicei sale, de un localnic.

Delia Neniscu, purtător de cuvînt al IPJ Botoșani: „Prezenta o plaga la nivelul capului, o plaga împușcată. S-a stabilit că acesta este polițist, cadru activ al Inspectoratului de Politiei Botoșani”.

Bărbatul de 47 de ani erașsef de post în comuna Stăucești. Ultima dată fusese evaluat psihologic în 2021.

Nicusor Curteanu, medic primar, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Botoșani: „Avea lângă el arma, în apropierea unui mormînt. Din nefericire, prezenta leziuni incompatibile cu viață și nu s-au mai practicat manevre de resuscitare”.

Polițistul avea un băiat și locuia în Botoșani. Mergea însă foarte des în cimitirul din Vlăsinești, la mormântul Andreei. Localnicii îl vedeau aici, mereu abătut, desi trecuseră 23 de ani de la moartea fetiței.

Vecină: „El ținea mult la fata aceea”.

Reporter: „De unde știți?”.

Vecină: „Așa am auzit de la bătrânii lui, vai, cât ținea la fată”.

Vecin: „L-am văzut de două ori toamna asta”.

Reporter: „Venea la cimitir? Când venea?”.

Vecin: „Da, a mai fost. Este inexplicabil”.

Polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă, în acest caz.

El este poliţistul care şi-a pus capăt zilelor de Sfântul Andrei. L-a măcinat dorul de fetiţa sa Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *