FOTO Pompierii din Botoșani au donat sânge pentru Ariana, fetița de doi ani rănită într-un incendiu

Pompierii botoșăneni sunt alături de Ariana Maria, fetița care a suferit arsuri într-un incendiu. Pentru pompierii botoșăneni, părinți la rândul lor, misiunile în care sunt implicați copiii sunt cele mai dificile. Și nu de puține ori, au fost alături de ei și după ce și-au terminat intervenția.

Profund impresionați de drama prin care trece Ariana Maria, fetița surprinsă într-un incendiu, la sfârșitul săptămânii trecute, salvatorii au mers, astăzi, să doneze sânge, iar acțiunea va continua și mâine.

Totodată, au lansat un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate și îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a merge să doneze sânge în zilele următoare, atât pentru Ariana Maria, cât și pentru alți oameni care se află pe patul de spital în așteptarea unor transfuzii.

Anul acesta, salvatorii botoșăneni au participat la mai multe acțiuni de donare de sânge. Sunt mulți dintre ei care fac acest gest în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări.

Persoanele care sunt interesate se pot prezenta Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, de luni până vineri, între orele 07:30-13:30.

Cum s-a produs nenorocirea

Reamintim că o fetiță de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, copila era singură în casă. Aceasta a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări.

Fetița a fost adusă la Secția de Pediatrie Botoșani, de la Spitalul Orășenesc Săveni, de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Evenimentul s-a produs în sâmbătă dimineață, în localitatea Slobozia.

„La caz au ajuns și pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată”, spun pompierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *