FOTO Nenorocire în plină iarnă! Un botoșănean a rămas fără casa din cauza unui incendiu

În prag de iarnă, un bărbat în vârstă de 58 ani a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu. S-a întâmplat noaptea trecută, în localitatea Călugărenii Noi, comuna Ungureni. Alarma a fost dată aproape de miezul nopții, chiar de către proprietar.

„La caz au ajuns pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială cu de stingere cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ungureni. Aceștia au constatat că ardea acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interior, dar și la alte două case și anexe aparținând vecinilor. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de o oră”, arată Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum deteriorat.

Astfel de evenimente pot fi evitate, dacă :

– verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

– curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

– tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

– îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

– păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

FOTO Accident în toiul nopții la Botoșani! Un bărbat a ajuns cu mașina într-o pădure și s-a izbit într-un copac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *