Elevii de la Colegiul „Mihai Eminescu” au „Suflet de român”. Cum sărbătoresc Ziua Națională

Și în acest an Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani are ,,Suflet de român”. În ultimele zile ale lunii noiembrie 2023, așa cum este tradiția, elevii și profesorii coordonatori sunt preocupați de o abordare inedită a sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Locul ales este terenul de sport al colegiului, dar momentele propuse îi antrenează pe toți elevii. Activitatea va debuta cu intonarea imnului României de către toți cei prezenți miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 10.45, în curtea colegiului. Cei mai mulți elevi vor forma conturul simbolic al României. În mijloc, se vor afla alți elevi  care vor face un flash mob. Melodia aleasă este de inspirație populară.

„Toți participanții vor purta mănuși (vopsite de voluntari) în culorile drapelului nostru, albastru, galben și roșu, astfel încât coregrafia să producă o imagine-simbol a României aniversate de 1 Decembrie, momentul urmând să se încheie cu urarea ,,La mulți ani, România!” rostită în cor de toți cei prezenți. Sperăm ca imaginile surprinse să transmită atât bucuria apartenenței la o națiune liberă și independentă, cât și o dovadă în plus că patriotismul se manifestă ,,din suflet”. Prin intermediul proiectului ,,Suflet de român” 2023, ne dorim promovarea valorilor morale superioare, educarea copiilor și tinerilor în spiritul valorilor civice și naționale, precum și a încrederii că iubirea de țară este datorie față de propriul neam și față de noi înșine”, precizează conducerea colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *