FOTO Cum va arăta noul pavilion cu 320 de locuri al Penitenciarului Botoșani. Contractul a fost deja semnat

Conducerea Penitenciarului Botoșani a semnat contractul pentru construirea noului complexul corecțional. Acesta este format din pavilion de deținere cu o capacitate de 320 de locuri de cazare și spații destinate activităților de autogospodărire, precum și un centru multifuncțional pentru Serviciul de Probațiune Botoșani.

Complexul își propune atât crearea unor spații de deținere la standarde europene, cât și facilități pentru formarea deprinderilor de viață independentă de către persoanele custodiate aflate în perioada premergătoare liberării și care se pregătesc astfel pentru revenirea în societate.

Contractul a fost semnat cu reprezentanții ABC CON International, investiția fiind de peste 30 de milioane de lei +TVA. Noul pavilion ar urma să fie construit într-un termen de 24 de luni.

„Astăzi am semnat contractul de lucrări pentru execuția investiției „Complex Corecțional” de la Penitenciarul Botoșani, am bătut palma și de mâine pregătim predarea amplasamentului către constructor! Pășim încrezători în experiența și capacitatea tehnică și logistică a partenerilor noștri contractuali și vă invităm să urmărim împreună evoluția lucrărilor, atât în cadrul complexului corecțional, cât și în cadrul celuilalt proiect de infrastructură aflat deja în derulare, obiective de o importanță majoră pentru sistemul penitenciar românesc”, au precizat reprezentanții unității de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *